MINGGU 26 .
PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T.
HARI: ISNIN TARIKH: 1.7.2013
TINGKATA: 1K MASA: 10-11 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Pemakanan Dan Pengurusan sajian |
Sub tajuk | Prinsip Memasak -Sebab-sebab memasak
|
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajr dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama - soal jawab |
Nilai | -usaha, berjimat cermat , syukur, insaf dan bersih |
BBM | Buku teks dan buku rujukan |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN BAHASA MALAYSIA
HARI : ISNIN TARIKH: 1.7.2013
TINGKATAN: 1L/1M MASA: 4-5/8-9 GURU M/P: PN. ELINE KATUT
Unit | Penulisan |
Topik | Karangan jenis cerita m/s 170 |
Fokus Utama Fokus sampingan | F.U: 2.0 Memberi pendapat yang bernas F.S: 2.1 Mencetus idea yang bernas |
Hasil Pembelajaran
| Di akhir pengajaran dan pembelajaran para pelajar dapat:
|
Aktiviti pengajaran Dan pembelajaran | 1. Aktiviti guru: Perbincangan bersama 2. Aktiviti murid: Soal jawab 3. Membuat karangan dengan baik |
Sistem bahasa | Kata kerja |
Pendekatan Ilmu | P.Moral |
KBT | Kemahiran berfikir |
Penerapan nilai | Usaha , kesyukuran dan kerajinan |
BBM | Buku rujukan |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan sederhana baik kerana pelajar masih belum mahir mengguna unsure gaya bahasa dalam penulisan. |
PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T.
HARI: SELLASA TARIKH: 2.7.2013
TINGKATA: 1F/1I MASA: 4-5/8-9 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Pemakanan Dan Pengurusan sajian |
Sub tajuk | Prinsip Memasak -Sebab-sebab memasak
|
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajr dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama - soal jawab |
Nilai | -usaha, berjimat cermat , syukur, insaf dan bersih |
BBM | Buku teks dan buku rujukan |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN BAHASA MALAYSIA
HARI: RABU TARIKH: 3.7.2013
Tingkatan: 1L/1M MASA: 4-5/8-9 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Unit | Komsas |
Tajuk | DRAMA (Pengukuhan) |
Fokus utama Fokus sampingan | 10.0 Menguasai laras bahasa dan gaya bahasa 11.o Menyatakan jenis , ciri, tema, persoalan, pemikiran dan nilai serta pengajaran. |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajar dapat; 1. Mengenalpasti tentang rentetan cerita yang dikaji.. 2. Menyatakan synopsis cerita, tema persoalan, pemikiran, nilai dan pengajaran yang terdapat di dalam cerita yang dikaji. |
Aktiviti | Perbincangan bersama Soal jawab |
Sistem Bahasa | Sebutan dan intonasi |
Kemahiran Bahasa | Bertutur |
K.B.T | Kemahiran berfikir. |
P. Ilmu | Pendidikan moral |
Nilai | Kasih sayang, berani, tanggungjawab dan kerjasama |
BBM | Buku teks, buku rujukan. |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik |
PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T
HARI: KHAMIS TARIKH: 4.7.2013
TINGKATA: 1F MASA: 4-5/ 8-9 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Pemakanan Dan Pengurusan sajian |
Sub tajuk | Penyediaan dan penyajian makanan Faktor penting dalam perancangan menu Penyediaan rancangan kerja untuk sarapan, minum pagi dan petang |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajar dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama - soal jawab -latihan bertulis |
Nilai | -usaha, berjimat cermat , syukur, insaf dan bersih. |
BBM | Buku teks dan buku rujukan. |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN BAHASA MALAYSIA
HARI: KHAMIS TARIKH: 4.7.2013
Tingkatan: 1M/1L MASA: 8-9/10-11 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Unit | Tatabahasa |
Tajuk | Mengelas laras bahasa (bahasa Malaysia dan bahasa sukan |
Fokus utama Fokus sampingan | 7.0 Mendapat maklumat daripada pelbagai sumber yang didengar dan dibaca. 7.3 Mengemukakan soalan untuk mendapat penjelasan lanjut. |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajar dapat;
2. Membina ayat menggunakan laras bahasa Malausia dan laras bahasa sukan dengan betul. |
Aktiviti | Perbincangan bersama dan pelajar membaca contoh laras bahasa Malaysia dan laras bahasa sukan selepas menyenaraikannya. Latihan bertulis Latihan lisan |
Sistem Bahasa | Laras bahasa Malaysia dan bahas sukan |
Kemahiran Bahasa | Bertutur |
K.B.T | Kemahiran Bernilai tambah |
P. Ilmu | Pendidikan moral |
Nilai | Usaha, bertanggungjawab, berkerjasama dan sistematik |
BBM | Buku teks |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T
HARI: JUMAAT TARIKH: 4.7.2013
TINGKATA: 1K/1I MASA: 8-9 /10-11 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Pemakanan Dan Pengurusan sajian |
Sub tajuk | Penyediaan dan penyajian makanan Faktor penting dalam perancangan menu Penyediaan rancangan kerja untuk sarapan, minum pagi dan petang |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajar dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama - soal jawab -latihan bertulis |
Nilai | -usaha, berjimat cermat , syukur, insaf dan bersih. |
BBM | Buku teks dan buku rujukan. |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
##########################################################################################################################################################################
.
No comments:
Post a Comment