MINGGU 24
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T
HARI: ISNIN TARIHK: 17.6.2013
TINGKATAN: 1K MASA: 10-11 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Makanan dan Pengurusan Sajian |
Sub tajuk | Perancangan Menu -Pengertian Menu - Faktor yang mempengaruhi perancangan menu - Tujuan perancangan menu |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajr dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama -soal jawab -latihan lisan |
Nilai | Bertanggungjawab, berjimat cermat , syukur, belas kasihan |
BBM | Buku teks, buku rujukan dan gambar makanan. |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN BAHASA MALAYSIA
HARI: ISNIN TARIKH: 17.6.2013
Tingkatan: 1L/1M MASA: 4-5/8-9 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Unit | Tatabahasa |
Tajuk | Susunan ayat biasa dan ayat songsang |
Fokus utama Fokus sampingan | 8.0 Memproses maklumat untuk keperluan tertentu 8.2 Menyusun maklumat mengikut keutamaan |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajar dapat; 1. Mengenal pasti jenis-jenis ayat biasa dan ayat songsang dan fungsinya. 2. Membina ayat dengan baik dan dapat menghasilkan sekurang-kurang 5 ayat yang betul. |
Aktiviti | Perbincangan bersama Latihan bertulis Latihan lisan |
Sistem Bahasa | Ayat biasa dan ayat songsang |
Kemahiran Bahasa | Bertutur |
K.B.T | Kemahiran Bernilai tambah |
P. Ilmu | Pendidikan moral |
Nilai | Usaha, bertanggungjawab, berkerjasama |
BBM | Buku teks |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T
HARI: SELASA TARIHK: 18.6.2013
TINGKATAN: 1F/11 MASA: 4-5/8-9 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Makanan dan Pengurusan Sajian |
Sub tajuk | Perancangan Menu -Pengertian Menu - Faktor yang mempengaruhi perancangan menu - Tujuan perancangan menu |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajr dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama -soal jawab -latihan lisan |
Nilai | Bertanggungjawab, berjimat cermat , syukur, belas kasihan |
BBM | Buku teks, buku rujukan dan gambar makanan. |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN BAHASA MALAYSIA
HARI: RABU TARIKH: 19.6.2013
Tingkatan: 1M /1L MASA: 4-5/8-9 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Unit | Sastera |
Tajuk | Sajak |
Fokus utama Fokus sampingan | 11.0 Menguasai gaya bahasa dan laras bahasa 11.2 Menganalisa gaya bahasa dan susunan bunyi |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran dan pembelajaran para pelajar dapat: 1. Mengenalpasti tema dan persoalan yang hendak disampaikan 2.Mengenal pasti gaya bahasa dan tema dan pengajaran yang hendak disampaikan. |
Aktiviti | Mengemukan pemahaman masing masing mengenai tema, persoalan, gaya bayasa, nilai dan pengajaran yang hendah di sampaikan. Soal jawab Berbincangan bersama |
Sistem Bahasa | Sebutan dan intonasi |
Kemahiran Bahasa | Bertutur |
K.B.T | Kecerdasan pelbagai |
P. Ilmu | Sastera |
Nilai | Yakin, berani, insaf dan semangat patriotik |
BBM | Buku teks |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T.
HARI: KHAMIS TARIKH: 20.6.2013
TINGKATA: 1K MASA: . 6-7 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Pemakanan Dan Pengurusan sajian |
Sub tajuk | Faktor yang mempengaruhi perancangan menu Menu sarapan dan minum pagi serta minum petang. |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajar dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama - soal jawab -latihan bertulis |
Nilai | Kerjasama, usaha, berjimat cermat , syukur, insaf dan bersih |
BBM | Buku teks dan buku rujukan. |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
RANCRANGAN PENGAJARAN HARIAN BAHASA MALAYSIA
HARI: KHAMIS TARIKH: 20.6.2013
Tingkatan: 1L/1M MASA: 8-9/11-12 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Unit | Pemahaman |
Tajuk | Sejarah emas |
Fokus utama Fokus sampingan | 8.0 Memproses maklumat untuk keperluan tertentu 8.2 Menyusun maklumat mengikut keutamaan |
Hasil pembelajaran | Di akhir pembelajaran dan pengajaran para pelajar dapat: 1.Menyatakan maksud yang tersurat dan tersirat dalam petikan. 2.Menyenaraikan isi-isi penting 3.Membuat rumusan tentang teks dan menjawab soalan yang dikemukakan dengan baik. |
Aktiviti | Bacaan kuat dan senyap Soal jawab Latihan bertulis |
Sistem Bahasa | Peribahasa |
Kem. Bahasa | Menulis |
K.B.T | Kecergasan pelbagai |
P. Ilmu | Sains. |
Nilai | Kerjasama, yakin dan insaf |
BBM | Buku teks |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan sederhana baik(1m) dan baik untuk 1L |
PENGAJARAN HARIAN K.H.B.-E.R.T.
HARI: JUMAAT TARIKH: 21.6.2013
TINGKATA: 1G MASA: .7-9/10-11 GURU M.P. PN ELINE KATUT
Tajuk | Pemakanan Dan Pengurusan sajian |
Sub tajuk | Faktor yang mempengaruhi perancangan menu Menu sarapan dan minum pagi serta minum petang. |
Hasil pembelajaran | Di akhir pengajaran para pelajar dapat;
|
Aktiviti | - Perbincangan bersama - soal jawab -latihan bertulis |
Nilai | Kerjasama, usaha, berjimat cermat , syukur, insaf dan bersih |
BBM | Buku teks dan buku rujukan. |
Refleksi | Objektif dapat dicapai dengan baik. |
#########################################################################################################################################################################
No comments:
Post a Comment